Ozonator

Een ozonator is een apparaat dat met behulp van een ultraviolette lamp of een CD-chip, ozongas aanmaakt.

Ozongas wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen.

Ozon is het snelst werkende desinfectie- en oxidatiemiddel voor badwater. Met ozon behandeld water is sprankelend helder, absoluut reukloos en een weldaad om in te verblijven. Geen irritatie aan ogen en slijmvliezen! Als u de ozonator goed gebruikt, kunt u de concentratie chloor in het water tot een minimum beperken.

Ozongas is een gas dat in grote hoeveelheden om de aarde hangt (de ozonlaag). Dit gas ontstaat wanneer ultraviolet licht in aanraking komt met zuurstof. Wanneer ozongas wordt geïnjecteerd in het water van uw spa, dan werkt het als een sterk desinfecteer middel dat de meeste bacteriën en alle micro-organismen doodt die op dat moment in het water aanwezig zijn.

Onze jacuzzi’s zijn uitgerust met het nieuwste type ozonator.

Dit type ozonator maakt gebruik van zeer slimme CD-chip technologie. Deze nieuwe technologie produceert 20% meer ozon en verbruikt 37% minder energie.

Het aangemaakte ozongas wordt via een waterjet in het water geïnjecteerd. Twee van de drie zuurstof-moleculen zorgen voor de chemische reactie die tot reiniging van het water leidt, en de derde zuurstofmolecuul wordt vrij gegeven aan de lucht. Deze molecuul zorgt voor een frisse, ietwat zoete geur, wat een kenmerk is van geözoneerd water.

Wanneer en hoelang gebruikt u de ozonator?

Nadat het aangemaakte ozongas is geïnjecteerd in het water, blijft het ongeveer 12 uur in het water aanwezig. Na 12 uur vindt er dus geen reiniging meer plaats.

De ozonator werkt gedurende een bepaalde filtercyclus. De duur van de filtercyclus is afhankelijk van het programma dat u heeft ingesteld op het Balboa bedieningspaneel. (Zie in de Balboa handleiding: Programmeren van de filtercyclus).

Wij adviseren om de ozonator minimaal 2x – 1 uur per dag aan te zetten (om de 12 uur, 1 uur lang) als u dagelijks gebruik maakt van uw spa bubbelbad. Maak ook gebruik van andere reinigingsmiddelen om de PH waarde en de kwaliteit van het water optimaal te houden.

Tevens adviseren wij om de ozonators ongeveer elke 2 jaar te vervangen zodat u verzekerd blijft van een optimale werking.

Lees meer