Onderhoud

Het goed onderhouden van uw Jacuzzi is essentieel en zorgt voor jarenlang plezier! Gelukkig heeft een Jacuzzi van Sunspa Benelux weinig onderhoud nodig.

De volgende punten zijn wel van belang om aandacht aan te besteden:

 • Reinig en ververs het water van de spa bubbelbad regelmatig.
  Reinig de filtercartridge minstens 1 keer in de week, door deze schoon te spuiten met de tuinslang. Daarnaast 1 keer in de maand in een emmer of bak met water, samen met 2 reinigingstabletten ( spa clean tablet van Aquafinesse ), 1 uur laten weken en daarna goed afspoelen.
 • Stap schoon in bad.
  Neem een douche (gebruik hierbij geen zeep) alvorens u in uw jacuzzi stapt en reinig uw zwemkleding zonder wasmiddel. Zo vermijdt u dat er detergenten en zeepresten in het water van uw bad terecht komen.
 • Laat de jacuzzi niet zonder water of afsluiting in de zon staan.
  Rechtstreekse blootstelling aan zonlicht kan de kuip beschadigen.
 • Sluit de jacuzzi af wanneer deze niet gebruikt wordt (leeg of gevuld).
  Zorg voor bescherming bij regen en sneeuw.
 • Kantel de jacuzzi niet. Daarmee beschadigt u de structuur.
 • Open de besturingskast in het uitrustingscompartiment niet.
  U hoeft de besturingskast immers niet van onderhoud te voorzien.

Reinigen van de kuip
Om de binnenkant van de jacuzzi te reinigen, kunt u het beste een zachte doek of spons en eventueel een zachtwerkend onderhoudsproduct gebruiken. Gebruik absoluut geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen! Het beste moment om het bad te reinigen is tijdens het periodiek verversen van het water. Maak gebruik van deze gelegenheid en spuit tijdens het leeglopen van het bad het filterhuis en de binnenwanden van het bad goed schoon met een tuinslang. Met behulp van een zachte borstel aan een lange steel is het klusje zo geklaard.

Filter reinigen
De filtercartridge kan verstopt raken door kalkaanslag wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. Het is daarom raadzaam om de filtercartridge elke week te reinigen. Haal de cartridge uit de filterhulsen, verwijder het achtergebleven vuil en laat het filter een uur weken in een bak of emmer met 1 á 2 lepels granulaat. Plaats de cartridge daarna terug in het filterhuis en sluit de deksel. Vergeet niet dat de filtercartridge om de 6 á 8 maanden moet worden vervangen, tenzij deze blokkeert of stuk is (in dit geval moet u het filter eerder van een nieuwe cartridge voorzien).

Tijdens de winter
De Jacuzzi’s van Sunspa Benelux zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is de Jacuzzi niet seizoensgebonden en het gehele jaar te gebruiken. Zo ook in de koude(re) herfst- en wintermaanden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de therapeutische effecten van een Jacuzzi zelfs het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water.

Als u uw jacuzzi in de winter gebruikt dient u de volgende adviezen ter hande te nemen:
Wanneer de temperatuursensoren binnen de jacuzzi een daling waarnemen lager dan 6,7 graden (ongeveer 44 Fahrenheit ) treedt de pomp automatisch in werking om vorstbescherming te bieden. De pomp blijft werken tot 4 minuten nadat de sensoren in het bad een temperatuurstijging tot 7,2 graden of hoger waarnemen. Het is aan te raden om uw bad eveneens van een afdekzeil of beschermhoes te voorzien als extra voorzorgsmaatregel tegen het gedeeltelijk bevriezen van bepaalde componenten en om het energierendement van de Jacuzzi maximaliseren. Wanneer de afsluitingssloten van het deksel bevroren zijn probeer het ijs dan niet los te schrapen maar besproei deze met wat warm water.

Let op:

Wij adviseren u om uw jacuzzi ook gedurende de wintermaanden actief te houden. Dit om eventueel bevriezen van pompen en leidingwerk te voorkomen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Wellness & Outdoorliving stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele vorstschade indien u er toch voor kiest om de Jacuzzi tijdens de wintermaanden niet te gebruiken.

Lees meer