Gezondheid

Een jacuzzi of spa is niet alleen lekker en ontspannend, maar werkt ook nog eens goed op uw gezondheid.

Alle voordelen van een spa voor lichaam en geest op een rij:

De kracht van warm water
Warm water opent de bloedvaten en zorgt voor een betere doorstroming van het bloed.
Het water zorgt voor gewichtloosheid waardoor de druk op uw spieren vermindert en deze de kans krijgen om te ontspannen. Een warm water massage zorgt voor de aanmaak van extra endorfines, die voor een gevoel van welzijn in uw lichaam zorgen.

Stressbestrijding
Onderzoekers schatten dat 80% van ziektes worden veroorzaakt door stress.Door stress moet het hart meer werken, u ademt niet meer zo diep en de ademhaling versnelt. De vertering vertraagd. Bijna elk proces van het lichaam verliest aan efficiëntie.
Onze westerse levensstijl veroorzaakt nu eenmaal stress, en aangezien stress vermijden niet altijd mogelijk is, blijft uzelf ontdoen van stress de enige werkende oplossing.
Een ontspannend dipje in uw spa is het perfecte antigif voor een stressvolle levensstijl.

Laat spier en gewrichtspijn verdwijnen
Een kwartiertje in uw spa kan pijnlijke spieren, kwetsuren en verrekkingen genezen. Het kan ook gebruikt worden als preventief medicijn aangezien het de temperatuur van uw huid en spieren verhoogt waardoor de bloedcirculatie versnelt. Het toevoegen van een watermassage verhoogt de circulatie nog extra waardoor uw spieren volledig ontspannen.

Verbeter uw atletische prestaties
Door een bad te nemen in uw spa voor en na een workout, verbetert u uw prestaties.
Het ontspant uw lichaam en maakt de spieren los waardoor uw workout gemakkelijker wordt en de kans op blessures worden verkleind. Na de workout helpt het stijfheid van spieren te voorkomen.

Vermager en verminder cellulitis
Het klinkt misschien vergezocht, maar studies hebben bewezen dat u door het dagelijks gebruik van een spa kunt afslanken. Een testgroep nam gedurende drie weken, 6 dagen per week, een half uurtje per dag een jacuzzi bad. Het gemiddelde gewichtsverlies was 450 gram per week.

Regelmatig gebruik van een spa kan cellulitis verminderen. Nu zullen vetophopingen op heupen en dijen natuurlijk nooit volledig verdwijnen. De bouw van het vrouwelijk lichaam veroorzaakt natuurlijke kuiltjes, of men nu al of niet maatje 36 heeft. Maar de verhoogde circulatie van het bloed zorgt voor vermindering van vochtophoping, vermindert zwelling en is hoe dan ook goed voor de weefsels van de huid. Deze combinatie zorgt er voor dat cellulitis kan afnemen.

Slaap beter
De combinatie van aangename warmte en ontspannende massage helpt u op weg naar een betere nachtrust. Het laat uw lichaam zijn thermostaat lager zetten waardoor u een diepere en meer ontspannen slaap krijgt.

Betere genezing van uw lichaam
Een spa versnelt het verwijderen van slechte stoffen uit uw lichaam en vervangt ze door zuurstof, waardoor uw lichaam voedingsstoffen beter kan opnemen. Verlaag uw bloeddruk door de ontspannende massage van een spa.

Chronische arthritis pijn verzachten
Een spa helpt uw gewrichten in beweging te houden. Het kan kracht en flexibiliteit herstellen en behouden en verdere beschadiging helpen voorkomen.
De spa verwarmt uw gewrichten en vermindert weefselzwelling waardoor het weefsel rekbaarder wordt. Door de gewichtloosheid in het water vermindert uw gewicht met 90% waardoor de druk op uw gewrichten afneemt.

Versterk de familieband
Een spa in de tuin of veranda geeft elk gezin een perfecte reden om samen te genieten en de onderlinge banden te versterken. Het is een manier om relaxed met elkaar te communiceren terwijl de stress en frustraties van alweer een drukke dag wegvloeien.

Lees meer