Aromatherapie

De meeste jacuzzi’s en spa’s die wij in ons assortiment aanbieden zijn voorzien van een aroma unit. Deze unit zorgt er voor dat er gedoseerd geuren aan het water worden toegevoegd. De geuren geven een extra dimensie aan het ontspannen in uw jacuzzi. De speciale aroma’s geven naast een heerlijke geur ook nog een genezend effect.

Aromatherapie betekent eigenlijk het nemen van een bad waaraan aromatische plantenolie is toegevoegd die genezend werkt. Van oorsprong is aromatherapie een effectieve geneeskunst die gericht is op het voorkomen van ziektes. Voor deze geneeswijze worden alleen etherische oliën gebruikt.

Geschiedenis
Al in 3000 voor Christus werd er door Egyptenaren en Chinezen gebruik gemaakt van aromatherapie. Ze gebruikten hiervoor zalven en geuren gemaakt van planten en bomen. Aromatherapie wordt ook gebruikt voor parfums en andere geurproducten om bijvoorbeeld in huis een sfeer te creëren.

Etherische oliën
De etherische oliën die bij aromatherapie gebruikt worden komen van planten en bomen. Deze oliën worden ook wel de levenskracht van de plant genoemd, omdat deze het DNA en de geneeskrachtige stoffen bevatten. Etherische oliën worden uit de bloemen, bladeren, schors, zaden, wortels van bepaalde planten gehaald. Voorbeelden hiervan zijn lavendel, eucalyptus, kaneel, venkel en valeriaan.

Toepassing
Aromatherapie kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door massage, inhaleren, door het aanbrengen van een kompres of aan het badwater toe te voegen. In de jacuzzi maakt u er gebruik van door de olie te mengen met het water en de geur te inhaleren. Wij raden wel aan om hiervoor aroma’s te gebruiken die speciaal hiervoor geschikt zijn. Dit om te voorkomen dat het filter verstopt kan raken. Etherische oliën zullen altijd verdund moeten worden met een plantaardige basisolie.

Lees meer