Informatie

Steeds meer mensen kiezen voor een Jacuzzi (in de volksmond ook wel Spa, Whirlpool, Hottub of Spa Bubbelbad genoemd) in plaats van een zwembad in de tuin. Het grote voordeel hiervan is dat een spa bubbelbad niet seizoensgebonden is en het gehele jaar, ook in de herfst en winter, gebruikt kan worden. Daarnaast vraagt een spa nauwelijks onderhoud en neemt het veel minder ruimte in beslag.

Gezondheid en welzijn
We leven in een maatschappij vol spanning en stress. Steeds meer mensen gaan bewust op zoek naar ontspanning en ontdekken de weldadige werking die een Jacuzzi heeft op lichaam en geest. Uit verschillende onderzoeken en studies is gebleken dat een Jacuzzi / Spa zelfs een helende en genezende werking heeft op de gezondheid.

Zo vermindert het drijfvermogen van het water het lichaamsgewicht met ruim 90%, wat ervoor zorgt dat de druk op gewrichten en spieren wordt verlicht. Hierdoor wordt pijn in ledematen, spieren en ook reumatische pijn of symptomen van suikerziekte verminderd.

Het warme water van het bad verhoogt de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgebroken en er vindt sneller herstel van spieren en weefsel plaats.

Daarnaast kan hydrotherapie (een vorm van therapie waarbij water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten) door het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen een genezende werking geven bij hoofdpijn, chronische rug-, nek- en schouderklachten en gewrichtspijn. Hierin de speelt de locatie van de jets een cruciale rol.

Meer informatie
Op de hiernaast staande links kunt u klikken voor pagina’s met uiteenlopende informatie over de Jacuzzi / Spa.

Lees meer