Infrarood sauna

[vc_row css=”.vc_custom_1455031649252{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Ervaar de luxe van uw eigen infrarood sauna

Infrarood is onderdeel van het lichtspectrum en wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt in sauna’s. Het infrarode licht warmt ons lichaam op en heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Met een sauna in uw eigen huis hoeft u nooit meer naar een druk wellnesscentrum te gaan waar u weinig privacy heeft. Wellness & Outdoorliving heeft een ruim assortiment aan vele betaalbare modellen. Kom ze bekijken in onze showroom in Joure of kijk verder op onze website. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel: 06 21 21 48 27.

Werking van een infrarood sauna

In een infrarood sauna wekken elektrische stralers infraroodstralen op. Die zijn zo gericht dat ze de saunagebruiker zo optimaal mogelijk belichten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Infraroodstralen zijn vergelijkbaar met zonnestralen. In een infraroodcabine zijn ze uiteraard aangepast op het menselijk lichaam. De omgevingstemperatuur in dit type sauna stijgt naar 40°C tot 60°C. Hierdoor ontstaan twee effecten. De stralen dringen diep tot ons lichaam door en de verhoogde temperatuur zet ons lichaam aan om meer te transpireren. Houdt u niet van te hoge temperaturen? Zet dan eens de deur open. Zo gebruikt u niet de omgevingstemperatuur maar alleen de warmte van het infrarood van de stralers. Het saunagebruik is op die manier, ook voor mensen die niet tegen hoge temperaturen kunnen, een plezierige ervaring.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]infrarood sauna[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Goed voor lichaam en geest

Het gebruik van een infraroodsauna erg prettig volgens veel mensen. Daarnaast heeft een bezoek aan een dergelijke sauna positieve effecten op uw gezondheid, zoals uit verschillende onderzoeken blijkt. Enkele voordelen:

  • Infraroodlicht warmt uw huid op. Afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd. Voedingsstoffen kunnen sneller worden aangevoerd. Hierdoor herstelt uw lichaam sneller van een aandoening of blessure.
  • Spier- gewrichtspijnen verminderen flink bij regelmatig contact met infrarood. Met name mensen die last hebben van reuma hebben hier baat bij.
  • Giftige stoffen verdwijnen in een snel tempo. Hierdoor heeft u minder last van huidaandoeningen. Acne en eczeem verminderen snel of verdwijnen volledig.
  • Als gevolg van de warmte en het transpireren krijgt u een soort koortsreactie. Dat lijkt onpretting maar deze reactie is juist goed voor uw lichaam. Uw afweersysteem gaat de strijd aan met afvalstoffen en ziektekiemen. Hierdoor wordt w lichaam juist gezonder. Het resultaat is een sterker afweersysteem tegen virussen en bacteriën.

Sauna’s op maat

Wat u ook zoekt, wij kunnen u ongetwijfeld helpen. Zo bieden we naast een ruim assortiment met standaard modellen ook de mogelijkheid om uw sauna op maat te laten maken. Het werken met infrarood vraagt bij voorkeur om een ervaren aanpak en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u meer weten? Vul het contactformulier in op onze website of bel: 06 21 21 48 27. Of breng een bezoek aan onze showroom in Joure. Daar vindt u verschillende soorten infrarood sauna’s.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees meer