Installatie en Onderhoud

Installatie van uw hottub

Wij kunnen de complete installatie van uw hottub voor u verzorgen.

Plaatsing is op zich redelijk eenvoudig. Het grote voordeel van de kunststof hottubs van tegenwoordig is dat deze lang niet zo zwaar zijn als de traditionele houten hottub.

Ter voorbereiding kan het nodig zijn om de ondergrond te verstevigen en een extra stopcontact of watertappunt aanleggen. Uiteraard is het ook nog van belang of u de hottub binnen of buiten wilt plaatsen. Bij de installatie zijn verder de volgende zaken van belang:

  • De ondergrond moet stevig en vlak zijn. Het gewicht van een hottub gevuld ligt, inclusief water en gebruikers, tussen de 1000 en 2500 kg.
  • De hottub kan geplaatst worden op tegels, een houten vlonder of grind. Op gras of zand wordt afgeraden, in verband met de schuimisolatie ringen aan de onderkant van de tub.
  • Indien u de hottub in uw tuin wilt plaatsen, wordt deze met een palletwagen in de tuin gereden. De doorgang om in de tuin te komen moet daarvoor minimaal 110 cm breed zijn.
  • Beschikt uw tuin niet over een goede doorgang, dan kunnen we naar mogelijkheden kijken om de hottub middels een kraan over de tuinafscheiding te tillen.
  • Wanneer de hottub in huis wordt geplaats, moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. Bij het gebruik van de hottub ontstaat hoge luchtvochtigheid. Er moeten daarom voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.
  • Ook hier geldt dat er voldoende ruimte moet zijn om het bad naar binnen te krijgen. De afmetingen zijn vrij groot, de gemiddelde maten zijn 220 x 215 x 95 cm, en dat past niet door iedere deuropening. Een hottub bestaat uit één geheel en kan niet uit elkaar gehaald worden.

Onderhoud

Een hottub is relatief gemakkelijk te onderhouden. Eigenlijk komt het onderhoud op deze twee zaken neer: een goede reiniging van de binnenkant van het bad en van het filter.

Ziet u er tegen op om het zelf te doen? Vraag naar onze onderhoudsservice – we hebben inmiddels veel klanten waar we een onderhoudscontract mee hebben. Uiteraard doen we dit tegen scherpe tarieven. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Meer weten?

Vul het contactformulier hiernaast in of bel: 06 – 212 148 27

Dankzij onze snelle service staat uw hottub voor u het weet bij u thuis!

 

Lees meer