hottub

Hottub

Hottub: sfeervol genieten

Met een houtgestookte hottub haalt u de sfeer van Scandinavië in uw tuin. Doe uw ogen dicht en droom weg bij het volgende plaatje: onder een donkerblauwe hemel met fonkelende sterren, met het geluid en de geur van knapperend, brandend hout, leunt u heerlijk achterover om in alle rust te genieten van een drankje in een ontspannen warm bad, terwijl de buitentemperatuur steeds lager wordt.

In ons aanbod aan hottubs is er voor iedereen en voor elk budget wel iets te vinden om van deze droom werkelijkheid te maken.

De houtgestookte hottub vindt zijn oorsprong in het Noordpoolgebied. In vroeger tijden, zonder elektriciteit of gas, maakte men daar een houtgestookt bad om zichzelf te kunnen opwarmen. Een hottub is daarom pure eenvoud, en die eenvoud is precies de charme van deze vorm van ontspannen.

De traditionele houten hottub heeft in de loop der jaren een ware evolutie doorgemaakt. Door toepassing van moderne materialen en technieken zijn de hottubs van nu nog gebruikersvriendelijker maar vooral ook onderhoudsvriendelijker geworden.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze showroom om u te informeren over de vele voordelen van de hottub met kunststof binnenkuip.

Een kunststof hottub?

De traditionele hotttubs van vroeger waren volledig van hout. Dit had echter twee grote nadelen:

  • De houten hottub had rechte wanden met open bankjes, waardoor de hottub meer water bevatte en het erg lang duurde om al het water te verwarmen;
  • De levensduur van de houten hottub was beperkt, omdat de hottub continu vol water moest staan om te voorkomen dat het hout ging krimpen en er lekkage zou ontstaan.

De hottubs van tegenwoordig bevatten daarom een kunststof binnenkuip, die uit 1 mal gegoten is.

De looks van hout, het gemak van kunststof

Onze houtgestookte hottubs van het merk ISBJØRN hebben de looks en het gevoel van hout, gecombineerd met het gemak van kunststof. ISBJØRN hottubs beschikken over een kunststof binnenkuip met een ergonomische vormgeving. Een kunststof hottub is bovendien zeer makkelijk in onderhoud, omdat de binnenkuip snel is schoon te maken.

Speciaal soort kunststof

Voor de binnenkuip van uw ISBJØRN hottub is gebruik gemaakt van LDPE kunststof. LDPE staat voor Low Density PolyEthylene; een bijzonder duurzame, waterafstotende kunststof die goed isoleert, niet lek kan gaan en zonder moeite hoge temperaturen kan verdragen. LPDE kunststof gaat als het moet een leven lang mee.

Kortere opstooktijden

De ergonomische vormgeving – schuine wand en gesloten bankjes – heeft als groot voordeel dat er minder water opgewarmd hoeft te worden in de hottub. Waar de opstooktijden bij een traditionele hottub vaak minimaal 3 uur bedroegen, variëren de opstooktijden van de ISBJØRN hottubs tussen de 1,5 en 2,5 uur maximaal.

Design

Niet alleen over het ergonomische aspect maar ook over het uiterlijke design van de ISBJØRN hottub is goed nagedacht! Om volledig in stijl te blijven met de stoere uitstraling die bij de hottubs hoort, heeft de binnenkuip een granietgrijze of blauwe kleur gekregen die fraai contrasteert met het warme hout.

Uw tub is afgemaakt met een brede houten rand, die uitnodigt om even op te gaan zitten of uw drankje op te plaatsen.

De houtkachel: binnen- of buitenkachel

Bij de houtgestookte hottub draait het hele verwarmingsproces natuurlijk volledig om de houtkachel. Hottubs zijn verkrijgbaar met een ingebouwde binnenkachel of een buitenkachel.

Gaat u voor een grotere tub, geschikt voor 6 tot 8 personen, dan komt u automatisch in een buitenkachel. Bij kleinere formaten kunt u zowel voor een buiten- als een binnenkachel kiezen.

Gemak en veiligheid kunnen ook bepalend zijn voor uw keuze. Ouders met kinderen kiezen meestal voor een buitenkachel omdat die voor hun gevoel iets meer veiligheid biedt. De buitenkachel heeft tevens als voordeel dat deze makkelijker is schoon te maken.

Onze medewerkers adviseren u graag wat in uw situatie de beste optie is.

Tot slot: waar moet u op letten bij aanschaf van een hottub?

  • Kies voor een houten hottub met kunststof binnenkuip.
  • Let op of de binnenkuip van LDPE kunststof is gemaakt.
  • Is de binnenkuip uit 1 mal gegoten?
  • Als u de hottub binnen wilt plaatsen: zijn er voldoende ventilatiemogelijkheden?
  • Is er een stevige, vlakke ondergrond te realiseren om de hottub te plaatsen?
  • Zijn er mogelijkheden voor een stopcontact en kraanaansluiting?

Lees meer